Bronnen van MacRumors melden dat Apple de eerste update voor iOS 8 al klaar heeft en deze momenteel wordt getest door de verschillende partners. Apple zelf heeft nog niets bekendgemaakt over de update, maar het lijkt erop dat iOS 8.0.1 zeer binnenkort zal verschijnen.

De eerste update voor iOS 8 zou momenteel worden getest door verschillende telecomproviders en zodra deze is goedgekeurd zal Apple beginnen met het verspreiden van de update. iOS 8.0.1 is inmiddels ook al opgedoken in verschillende webstatistieken waardoor het bestaan van de update is bevestigd.

Grote vraag is natuurlijk wat Apple allemaal voor wijzigingen doorvoert in iOS 8 en of het daarmee ook reageert op klachten van gebruikers. Zo zijn er klachten over een slechtere accuduur en problemen met het verbinden met WiFi-netwerken. Ook heeft Apple noodgedwongen moeten besluiten om alle HealthKit-apps terug te trekken vanwege een bug in het besturingssysteem.

Volgens de bronnen van MacRumors zijn de volgende zaken in elk geval aangepast in iOS 8.0.1:

  • Telefoon: problemen opgelost met gesprekken doorverbinden en vastlopers bij openen visual voicemail;
  • Toetsenbord: verscheen niet bij invoeren iCloud Keychain verificatie codes;
  • Safari: probleem opgelost met video’s die af en toe niet afspelen;
  • Delen: probleem opgelost met AirDrop voor Passbook;
  • VPN: probleem opgelost met installeren VPN-profielen.

Op de lijst staan op dit moment nog geen verbeteringen voor de eerder genoemde problemen, maar deze lijst kan nog onvolledig zijn, het kan ook zo zijn dat Apple meer tijd nodig heeft om die problemen op te lossen.

Apple heeft de update nog niet aangekondigd en het is ook nog onduidelijk wanneer de update precies zal verschijnen. Wel zouden de telecomoperators momenteel de definitieve versie van iOS 8.0.1 aan het testen zijn.