2min Devices

iOS 8 kampt met stagnerende adoptie onder gebruikers

Hoewel de adoptie van iOS 8 voortvarend van start ging, is er de afgelopen twee weken flink de klad in gekomen. Uit Apple’s eigen cijfers blijkt dat het marktaandeel in de afgelopen weken met slechts één procent is gestegen. Apple heeft jarenlang kunnen pochen met de snelle adoptie van nieuwe iOS-versies, maar de afgelopen twee weken is er weinig veranderd.

iOS 8 (review) had op 5 oktober een marktaandeel van 47 procent. Voorganger iOS 7 beschikte op die dag over een aandeel dat precies even groot was, terwijl nog zes procent van de gebruikers genoegen neemt met een oudere versie van het besturingssysteem, dat is een procent meer dan twee weken geleden en dat is lastig te verklaren.

iOS 8 kampt met stagnerende adoptie onder gebruikers
Dat de stijging zo klein is, is zeer opvallend. Doorgaans wachten Apple’s gebruikers gretig op een update naar een nieuwe versie van iOS. Het is echter mogelijk dat veel mensen de boot afhouden vanwege een keur aan problemen rondom de nieuwste update en Apple zelf.

Daar komt nog bij dat er veel exemplaren van de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) zijn verkocht, waardoor het aandeel van iOS 8 in principe veel meer gestegen zou moeten zijn. Het is mogelijk dat veel mensen problemen ondervonden en een downgrade naar iOS 7 hebben uitgevoerd. Apple staat ene downgrade altijd tijdelijk toe, maar inmiddels is die periode verstreken.

Om je iPad, iPhone of iPod touch naar iOS 8 te upgraden sluit je deze aan op je computer en zoek je in iTunes naar een update. Om een over-the-air-update uit te voeren open je de Instellingen-app en ga je naar Algemeen->Software-update.

Bron:Apple Developer Support