2min Devices

Consumer Reports: Risico op doorbuigen iPhone 6 Plus wordt overdreven

Begin vorige week ontstond onrust rondom de nieuwe iPhones van Apple en dan met name de grootste variant. Het toestel zou eenvoudig doorbuigen, zo ontdekten de kersverse eigenaars. Het Amerikaanse Consumer Reports onderworp de toestellen aan verschillende buigtests en is van mening dat er overdreven wordt.

Apple liet na het ontstaan van de onrust weten dat het bedrijf tot op dat moment negen klachten over een verbogen toestel had ontvangen, ook werd de testprocedure toegelicht en getoond. Daarmee leek het er al op dat de onrust enigszins buitenproportioneel was.

Toch ging Consumer Reports aan de slag met een buigtest waarin de iPhone 6 en iPhone 6 Plus met enkele andere smartphones werden vergeleken. Naast Apple’s nieuwe smartphones deden ook de Apple iPhone 5 HTC One M8 (review), LG G3 (review) en Samsung Galaxy Note 3 (review) mee aan de test.

Met behulp van een machine werd kracht gezet op de toestellen, die met de uiteinden op houten blokjes rustten zodat goed te zien was of en hoever ze verbogen. Opmerkelijk genoeg presteerde de iPhone 6 Plus beter dan de reguliere iPhone 6, terwijl de eerstgenoemde juist het onderwerp van discussie is.

Hoe dan ook presteerden beide toestellen naar behoren en zodoende concludeerde Consumer Reports dat de heisa overdreven is. Wel is het zo dat de LG G3 en Samsung Galaxy Note 3 aanzienlijk beter presteerden, de HTC One M8 kon evenveel gewicht als de iPhone 6 aan.

Bron:Consumer Reports