1 min

Naar aanleiding van de meldingen over iPhone 6 Plus-exemplaren die onder kracht buigen heeft Apple een officiële verklaring afgegeven. Volgens het Amerikaanse bedrijf zijn er nog weinig officiële meldingen binnengekomen.

Apple verklaart in totaal pas negen meldingen te hebben ontvangen van een iPhone 6 Plus-model dat zijn vorm verliest. Sinds enkele dagen gonst het internet van verhalen, foto’s en video’s waarop de verbogen behuizing van de iPhone 6 Plus te zien is. Apple noemt het voorkomen van het probleem "extreem zeldzaam" en benadrukt ook de stappen die het heeft gezet om dergelijke mankementen tegen te gaan.

Zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus is voorzien van stukken roestvrij staal en titanium om kritieke punten te versterken. Ook het speciale glas op het scherm, volgens Apple het sterkste glas in de industrie, moet voorkomen dat het toestel gebogen wordt. Apple meldt dan ook dat de consument zich geen zorgen moet maken dat het probleem voor zou kunnen komen bij hun model.

Voordat een nieuwe iPhone in de winkel belandt voert Apple verscheidene tests uit om te kijken of het model bestand is tegen grote krachten. Zo wordt er met machines op drie punten gedrukt, maar ook gebruikerstests zijn een onderdeel van de procedure. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus kwamen door alle tests die Apple hanteert.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf vandaag in de Benelux te koop bij Apple en partners.