1 min

Apple heeft mogelijk een groot probleem met de iPhone 6 Plus, de phablet-versie van de iPhone 6 met een scherm van 5,5 inch zou namelijk niet stevig genoeg zijn. Verschillende gebruikers klagen dat het toestel in de broekzak is verbogen.

Het lijkt erop dat de dunne metalen behuizing van de iPhone 6 Plus niet stevig genoeg is. Apple heeft er bij de iPhone 6 voor gekozen om de schermen groter te maken, de iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch en de iPhone 6 Plus van 5,5 inch. Bij het laatste model is de oppervlakte mogelijk te groot om goed beschermd te worden door de dunne metalen behuizing.

Gebruikers die last hebben van een verbogen iPhone 6 Plus laten weten dat het toestel wel gewoon blijft werken maar dat het vrijwel onmogelijk is om het toestel weer helemaal vlak te krijgen. Het probleem lijkt te ontstaan doordat gebruikers de iPhone 6 Plus in hun broekzak bewaren en vervolgens gaan zitten.

Dat toestellen kunnen verbuigen is niet nieuw, maar het aantal klachten lijkt deze keer groter dan normaal te zijn. Andere fabrikanten die phablets hebben uitgebracht kiezen vaker voor plastic behuizingen en deze zijn flexibeler en kunnen zelfstandig terugbuigen, bij metaal is dat onmogelijk.