2min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

Apple heeft zich volledig overgegeven aan de vraag naar grotere schermen voor de iPhones. De iPhone 6 is in twee formaten op de markt gebracht, waarbij de iPhone 6 Plus van dit artikel de grootste variant is. De iPhone 6 Plus beschikt over een schermgrootte van 5,5 inch, wat 0,7 inch groter is dan het scherm van de reguliere iPhone 6. Van dat toestel vind je de review overigens hier terug.

Lange tijd heeft Apple kunnen toekijken, om te zien hoe de markt voor phablets zich ontwikkelde. Samsung ontketende deze productcategorie in 2011 met de eerste Galaxy Note en is inmiddels al toe aan de vierde iteratie van die reeks, Apple komt pas net kijken maar heeft ongetwijfeld gekeken naar hetgeen de concurrentie op de markt bracht.


De Apple iPhone 6 Plus beschikt dus over een scherm van 5,5 inch, waarop een resolutie van 1080 bij 1920 pixels wordt getoond, de accucapaciteit is met bijna 3000 mAh voor een iPhone echt gigantisch. In veel andere opzichten is de iPhone 6 Plus echter gelijk aan de reguliere variant, zo is het ontwerp afgezien van het formaat identiek en zien we onder de motorkap opnieuw de snelle Apple A8-chipset. Qua software heeft de iPhone 6 Plus echter wel wat unieke eigenschappen, vanwege het grote scherm. Daarover verderop in dit artikel natuurlijk meer.

Inmiddels is de markt voor phablets goed bevolkt. Bedrijven als Huawei, LG en Samsung hebben stuk voor stuk al meerdere phablets op de markt gebracht. Zoals we van Apple gewend zijn richt het bedrijf zich op het dure segment wat ook terug te zien is in de prijs.

Model Prijs
LG G3 (review) 450 euro
Nokia Lumia 1520 (review) 470 euro
Samsung Galaxy Note 3 (review) 480 euro
Huawei Ascend Mate7 (review) 500 euro
Sony Xperia Z3 (hands-on) 620 euro
Samsung Galaxy Note 4 (hands-on) 800 euro
Apple iPhone 6 Plus 800 euro

De iPhone 6 Plus heeft een adviesprijs vanaf 799 euro en voor dat geld krijg je 16GB opslagcapaciteit. Met stappen van honderd euro zijn ook versies met 64 en 128GB opslagruimte te koop. Apple hanteert voor de behuizing dezelfde kleuren als bij de iPhone 5S, ofwel goud, spacegrijs en zilver.