De Apple Watch kan gebruikmaken van de rekenkracht van de iPhone, indien dat nodig is. Dit heeft als voordeel dat de accu ontzien wordt en per lading dus ook langer meegaat. Applicaties moeten via een aparte app vanaf de iPhone geïnstalleerd worden.

Het is duidelijk dat de Apple Watch relatief afhankelijk is van een gekoppelde iPhone. De wearable beschikt bijvoorbeeld niet over een eigen GPS-chip en kan dus niet op eigen houtje de positie van de gebruiker bepalen. Nu blijkt dat er ook voor de rekenkracht sprake is van een innige samenwerking met de iPhone.

Dit heeft als voordeel dat de Apple Watch niet zo krachtig hoeft te zijn, ook gaat de accu minder snel leeg. Aan de andere kant zal het wel weer enige impact hebben op de accuduur van de gekoppelde iPhone.

Ook voor het installeren van applicaties moet de gebruiker zich wenden tot de iPhone. Via een aparte app maakt Apple een nieuwe applicatiewinkel beschikbaar, waarin Apple Watch-apps te vinden zijn.

De Apple Watch zal begin 2015 op de markt komen, maar het is nog niet bekend wanneer het kleinood in onze regio te koop zal zijn.