2min

HTC komt mogelijk met een verbeterde versie van zijn vlaggenschip, de HTC One M8 wordt mogelijk vervangen door de HTC One M8 Eye. Het doet een beetje denken aan wat HTC enkele jaren terug deed met de HTC One X+. De HTC One M8 Eye zou identiek zijn aan zijn voorganger maar de bekritiseerde Ultrapixel-camera zou zijn vervangen door een 13 megapixel-camera.

GSMArena maakt op basis van een bericht op het Chinese sociale netwerk Weibo melding van de HTC One M8 Eye. De M8 Eye zal naar verluidt vrijwel identiek zijn aan de HTC One M8 (review), alleen de bekritiseerde Ultrapixel-camera zou zijn vervangen door een normale 13 megapixel camera. De tweede camera die erboven zit van 2 megapixel om de diepte in te schatten zou ook aanwezig zijn in de M8 Eye. HTC zou dus alleen de 4 megapixel Ultrapixel camera hebben vervangen.

De HTC One M8 Eye moet niet worden verward met het toestel waar we afgelopen dinsdag over schreven, toen maakte we melding dat HTC zou werken aan een phablet-versie van de HTC One M8 met een 5,5 inch QHD-scherm en een verbeterde Snapdragon 805-scherm.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten opduiken over de HTC One M8 Eye. Naast de afbeelding op Weibo werd de komst vast het toestel al eerder gelekt. Het is nog onduidelijk of de afbeelding ook authentiek is, maar mocht de M8 Eye inderdaad verschijnen dan is het ook nog de vraag wat de strategie van HTC is met het toestel. Of HTC het toestel wereldwijd zal lanceren of bijvoorbeeld alleen in China. Het blijft nog even afwachten tot het bedrijf nieuwe aankondigingen gaat doen.