Opmerkelijk nieuws: de iPhone 6 Plus zou bij de consument meer in trek zijn dan de reguliere iPhone 6. Op basis van de productie van printplaten is de productie van de iPhone 6 Plus flink opgevoerd. Het succes van de phablet zorgt er mogelijk wel voor dat er minder exemplaren van de iPad mini worden verkocht.

DigiTimes meldt dat Foxconn en Pegatron, de productiepartners van Apple, momenteel alles op alles zetten om zoveel mogelijk exemplaren van de nieuwe iPhones te assembleren. Daarbij zou de verhouding tussen de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus 2:3 zijn. DigiTimes maakt deze conclusie op basis van het aantal printplaten dat richting de fabrikanten wordt verscheept, daarbij zou 60 procent bedoeld zijn voor de iPhone 6 Plus.

Aan het succes van de iPhone 6 Plus zit wel een keerzijde: de verkoopcijfers van de iPad mini lopen terug. Apple kampt al een aantal kwartalen met de teruglopende verkoop van de iPads en gooit nu met de iPhone 6 Plus de eigen ramen in. Aan de andere kant is het nog maar de vraag of Apple aan een iPad meer aan verdient dan aan een iPhone.