De iPhone 6 Plus doet het veel beter dan verwacht en dat heeft ervoor gezorgd dat Apple bij de productie van nieuwe iPhones meer aandacht legt op de phablet. Dit gaat ten koste van het aantal exemplaren dat van de reguliere iPhone 6 wordt geproduceerd.

Om beter aan de grote vraag naar de iPhone 6 Plus (review) te kunnen voldoen heeft Apple volgens DigiTimes besloten om eer productielijnen in te zetten voor de productie van de phablet. Eind vorige week bracht dezelfde website al het nieuws dat Apple meer printplaten voor de iPhone 6 Plus had besteld, de nieuwe melding op basis van bronnen uit de productieketen sluit daarop aan.

Het grote tekort aan de iPhone 6 Plus zal niet van de ene op de andere dag opgelost worden door deze wijziging, maar Apple kan hierdoor wel beter aan de vraag voldoen. Wel kan er juist een schaarste aan exemplaren van de iPhone 6 (review) ontstaan, momenteel is deze wel beter leverbaar. In de Apple Store wordt voor de iPhone 6 een levertijd van 7 tot 10 dagen geprojecteerd, voor de iPhone 6 Plus geldt een levertijd van 3 tot 4 weken.

Volgens het geruchtencircuit wordt de productie van de iPhone 6 voor dit jaar met 3 tot 4 miljoen exemplaren teruggedraaid.