Apple zal de iPad Air 2 volgens geruchten van een ander schermtype voorzien, waardoor de tablet een fractie dunner kan worden. Doordat er een halve millimeter van de dikte wordt afgeschaafd, zou Apple de tablet als de dunste op de markt gaan marketen. Deze informatie verkreeg The Michael Report vanuit interne bronnen.

Dankzij een volledig gelamineerd scherm zou de iPad Air 2 dunner worden dan zijn voorganger. Dit soort schermen past Apple al langere tijd toe op iPhones, iMacs en MacBook’s, maar nog niet op de iPad. Met deze technologie wordt alle loze ruimte tussen het scherm en het beschermende glas geëlimineerd door deze onderdelen op elkaar te lijmen. Bij de iPad Air (review) is nog duidelijk te zien dat er ruimte tussen het glas en het beeld is. De kwaliteit van het scherm zou tevens verbeteren.

The Michael Report merkt op dat Apple de iPad Air 2 als de dunste tablet op de markt zou willen promoten, maar die bewering lijkt ons uit de lucht gegrepen. Zo heeft Dell de Venue 8 7480, welke slechts 6 millimeter dik is. De Sony Xperia Z3 Tablet Compact (hands-on) meet 6,4 millimeter. De huidige iPad Air is 7,5 millimeter dik en de opvolger zou een halve millimeter dunner worden.

Andere wijzigingen zijn verzonken volumeknoppen, een herontwerpen speakergrill en een goudkleurige variant. Een opmerkelijke bewering is dat de schuifknop om geluid te dempen is verdwenen. Ook zou het 16GB-model geschrapt worden en komt de iPad Air 2 met 32-, 64 en 128GB-opties. Het lijkt verder logisch dat Apple de iPad Air 2 voorziet van de energiezuinigere Apple A8-chipset en de Touch ID-vingerafdrukscanner.