2min

Apple heeft ervoor gekozen de nieuwe iPad Air 2 een stuk dunner te maken, dit heeft erin geresulteerd dat de accucapaciteit ook een stuk kleiner is geworden. De eerste iPad Air had een capaciteit van 3290 mAh en de nieuwe iPad Air 2 moet het doen met 2762 mAh. Een fors verschil van zo’n 16 procent, toch belooft Apple dat de accuduur niet minder is geworden.

De nieuwe iPad Air 2 heeft een behuizing die slechts 6,1 mm dik is. Hierdoor is de accu van de iPad ook een stuk dunner geworden waardoor de capaciteit is afgenomen, maar Apple beweerd dat de accuduur niet is afgenomen. Dit is mogelijk als de componenten in de iPad Air 2 minder energie verbruiken dan de componenten in zijn voorganger.

Vaak zien we dat nieuwere chips behalve iets krachtiger ook energiezuiniger worden, waarschijnlijk is dat bij de iPad Air 2 ook het geval. In de iPad Air 2 zit de nieuwe A8X-chip die ook in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is gebruikt, doordat de schermen van beide smartphones flink groter zijn dan van de iPhone 5S hebben we dat niet kunnen vergelijken.

Techzine ontvangt morgen een review exemplaar van de iPad Air 2 en kan dan zelf gaan onderzoeken of de accuduur van de iPad Air 2 is afgenomen of gelijk is gebleven. Onze internationale collega’s hebben al wel de iPad Air 2 kunnen testen en zowel Cnet als Recode melden dat de accuduur erop achteruit is gegaan. De keuze van Apple om de iPad Air 2 dunner te maken is mogelijk dan ook niet de meest verstandige.