De geruchten over nieuwe Apple-producten betrekken voornamelijk de iPhone 6, maar we mogen niet vergeten dat er zo goed als zeker ook nieuwe iPads in de pijpleiding zitten. Vandaag wordt beweerd dat de iPad mini dertig procent dunner wordt dan zijn voorganger. Ook wordt gesproken over een nieuwe, grotere iPad.

De huidige grote iPad kreeg met de iPad Air (review) vorig jaar een grote facelift, die werd zo’n 20 procent dunner dan zijn voorganger. De iPad mini-reeks moet nu een soortgelijk herontwerp ondergaan en maar liefst 30 procent dunner worden. Apple zou er daarom ook voor kiezen om de Air-noemer ook aan deze nieuwe iPad mini te hangen. Tevens zal de iPad mini Air worden voorzien van een Apple A8-chipset. De iPad mini 2 (review) is met een dikte van 7,5 millimeter natuurlijk al niet erg dik. Met een afname van 30 procent zou de tablet 5,25 millimeter dik worden.

Apple zou nog steeds werken aan een grotere iPad, welke een scherm van 12,9 inch krijgt. Deze tablet zal echter pas in 2015 op de markt komen. De overige eigenschappen van deze tablet zijn nog altijd in nevelen gehuld. Het is zelfs nog gissen of Apple de tablet voorziet van iOS of Mac OS X.6