1 min

Google Play schiet al niet bepaald tekort als het aankomt op het uitproberen van nieuwe applicaties, maar de zoekgigant zelf is volgens The Information nog niet tevreden. Er zou gewerkt worden aan een optie waarbij onderdelen van applicaties eenvoudig uit te proberen zijn, alvorens te betalen voor de gehele app.

Android-gebruikers hebben momenteel de mogelijkheid om een applicatie twee uur lang uit te proberen na aankoop. Als de app binnen die tijd verwijderd wordt, heeft de gebruiker het recht om de aanschafprijs terug te vragen aan Google.

Met een nieuwe optie wil Google gebruikers nog meer vrijheid geven. Door een deel van een applicatie gratis beschikbaar te stellen wil Google eigenlijk een soort demo-optie verzorgen. Dit heeft als voordeel dat er helemaal niets aangeschaft dient te worden en dat er minder data verbruikt wordt voor de installatie. Indien het een grote app betreft zouden mensen zelfs de mogelijkheid kunnen krijgen om aan te geven welk gedeelte van de app ze wensen te testen.

Microsoft biedt in de Windows Store al langer een optie aan om een app uit te proberen om vervolgens te betalen voor de gehele app. Apple is op dit gebied niet zo toeschietelijk, maar heeft op diens beurt ook veruit het minste moeite om geld binnen te harken via de eigen applicatiewinkel.