1 min

Middels een losse applicatie genaamd Surface Hub is het mogelijk om de eigenschappen van de Surface Pen van de Surface Pro 3 aan te passen. Microsoft lanceerde de applicatie afgelopen weekend.

Met de Surface Hub-app voor de Microsoft Surface Pro 3 (review) is het vanaf nu mogelijk om twee eigenschappen van de Surface Pen aan te passen. Als eerste is het mogelijk om de drukgevoeligheid van de veredelde stylus te wijzigen, als tweede is het ook mogelijk om het gedrag van de knop aan te passen.

Voor de gemiddelde gebruiker van de Surface Pro 3 zullen de nieuwe mogelijkheden voldoende zijn. Surface Pro Artist merkt echter op dat gebruikers die een lagere sensitiviteit willen wat dat betreft grotendeels in de kou blijven staan. De mogelijkheden zouden wat dat betreft tekortschieten.

Ook voor de knoppen op de Surface Pen zijn de instelmogelijkheden redelijk beperkt. Het is alleen mogelijk om te stellen of de bovenste knop de OneNote-app in de desktop- of Modern UI-omgeving moet openen, de andere knoppen kunnen niet aangepast worden. Dat laatste zou Microsoft in de toekomst wel alsnog mogelijk willen maken.

Surface Hub is gratis te downloaden vanuit de Windows Store.