1 min

Hoewel Evan Blass, van de Twitter-account @evleaks met pensioen is gegaan, laat hij zo af en toe nog van zich horen. Zo ook vandaag met een nieuwe afbeelding van de volgende Nexus-smartphone. Waarschijnlijk gaat het hier om de Nexus 6 die is ontworpen en gemaakt door Motorola.

Op de afbeelding is een groot toestel te zien met de nieuwe versie van Android erop geïnstalleerd. Zowel aan de bovenkant als de onderkant is een speaker te vinden. Ook is er rechtsboven naast de speaker een front-camera aanwezig. Als we naar het formaat van het toestel kijken valt op dat het echt een grote telefoon is, wel lijken de randen rond het scherm erg dun te zijn.

Volgens de laatste geruchten zal de Nexus 6 door Motorola worden gemaakt en beschikt het toestel over een 5,9 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Verder zou er zijn gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 805-chipset met 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Als we deze specificaties goed bekijken dan hebben deze veel weg van de specificaties van de Samsung Galaxy Note 4, het grootste verschil is dat de Note 4 een scherm heeft met een diagonaal van 5,7 inch.