2min Devices

‘Afbeeldingen van Huawei Nexus 6 uitgelekt’

Er zijn renders opgedoken van de nieuwe Nexus 6 die door Huawei wordt geproduceerd. Op basis van de renders kunnen we stellen dat de nieuwe Nexus 6 niet lijkt op zijn voorganger. De huidige Nexus 6 is gemaakt door Motorola en dat is goed terug te zien in het ontwerp, terwijl de nieuwe Nexus 6 echt een Huawei-ontwerp heeft gekregen.

Op basis van de renders lijkt het erop dat de Nexus 6 opnieuw een high-end toestel gaat worden. Het toestel zal waarschijnlijk voorzien worden van een volledig metalen behuizing. Verder zal het toestel net als de Huawei-modellen erg dun worden. Het schermformaat van de huidige Nexus 6 (review) is 5,96 inch, Huawei lijkt het scherm iets kleiner te maken en waarschijnlijk krijgt de Nexus 6 nu een 5,7 inch scherm. Daarmee komt het schermformaat overeen met de Galaxy Note-serie van Samsung.

De schermresolutie is ongetwijfeld 2560 x 1440 pixels oftewel QHD. Huawei heeft zich meerdere malen kritisch uitgelaten over deze schermresolutie, maar aangezien de vorige Nexus 6 al een QHD-scherm had, kan de nieuwe Nexus 6 niet achterblijven.

Uit de renders kunnen we ook opmaken dat er een vingerafdrukscanner aanwezig zal zijn aan de achterzijde. Waarschijnlijk eenzelfde vingerafdrukscanner als op de nieuwe Nexus 5. Over de kleuren van het toestel is nog maar weinig bekend, de renders zijn ingevuld met een kleurstelling van Huawei. De USB-poort aan de onderzijde lijkt te zijn aangepast naar de nieuwe USB Type C-poort, waarbij de kabel ook ondersteboven in het toestel kan worden gestoken.

Bron:USwitch