2min

Er zijn drie foto’s online verschenen van een nieuwe smartphone, het gaat om de nieuwe Nexus 6 die door Huawei wordt geproduceerd. Opvallend is de gigantische uitstulping aan de achterzijde waar de camera zich bevindt. Daar is de smartphone een heel stuk dikker, of het ook mooi is laat ik aan de lezer over.

Het gerucht gaat al langer dat Google de ontwikkeling van de nieuwe Nexus 6 aan Huawei heeft gegund, de opvolger van de huidige Nexus 6 van Motorola (review), maar of de Chinese fabrikant ook met een mooi toestel op de markt gaat komen valt nog te bezien. Op basis van de foto’s die nu zijn uitgelekt vind ik het toestel aan de achterkant een beetje op een barcodescanner lijken.

Aan de achterkant is over de hele breedte bovenaan een zwart vlak te zien waar het toestel duidelijk een stuk dikker is. Dit is gedaan om de cameratechnologie in het toestel te krijgen, waarschijnlijk is de rest van het toestel zeer dun. Onder de camera is nog een ronding te zien, hierin zit waarschijnlijk de vingerafdrukscanner verwerkt.

Ook is er een foto van de voorkant van het toestel uitgelekt en dat ziet er gelukkig een stuk beter uit. Met een speaker aan de bovenzijde en onderzijde van het toestel. Verder valt op dat de randen rond het scherm extreem dun zijn. Dat heeft Huawei goed voor elkaar.

Het scherm heeft naar verluidt een afmeting van 5,7 inch en beschikt over een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant zit waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 810-chip. Hoewel deze foto’s legitiem lijken kan het ook nog gaan op een prototype en kan het definitieve toestel er heel anders uit zien.

Het definitieve uiterlijk en specificaties weten we zodra Google het toestel presenteert, dat zal dit najaar gebeuren wanneer Android 6.0 Marshmallow beschikbaar komt.