2min Devices

Nieuwe iMac is voorzien van Retina-scherm met 5K-resolutie

Na de iPhone, iPod touch, iPad en MacBook Pro heeft nu ook de nieuwe iMac een Retina-scherm. Daarmee voegt Apple opnieuw een productreeks toe aan het Retina-aanbod.

Het 27 inch-scherm heeft 14,7 miljoen pixels aan boord, met een 5K-resolutie van 5120 bij 2880 pixels. Dat is zevenmaal zoveel als de Full HDTV die waarschijnlijk in je huiskamer staat. De pixeldichtheid is bij deze resolutie 312 pixels per inch, om zoveel pixels aan te sturen heeft Apple een eigen controller moeten ontwikkelen, de huidige technologie was volgens het bedrijf niet krachtig genoeg.

Nieuwe iMac is voorzien van Retina-scherm met 5K-resolutie Nieuwe iMac is voorzien van Retina-scherm met 5K-resolutie Nieuwe iMac is voorzien van Retina-scherm met 5K-resolutie

Er zit een Intel Core i5- of Core i7-processor van Intel in de nieuwe iMac. Standaard zit er een Fusion Drive met een capaciteit van 1TB in de all-in-one. Uiteraard is de nieuwe iMac standaard voorzien van Max OS X 10.10 Yosemite, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem voor Mac-producten. Eerder kondigde Apple al aan dat de update naar Yosemite vanaf vandaag gratis te downloaden is.

De iMac met Retina 5K-display is inmiddels terug te vinden in de Online Apple Store en heeft een prijskaartje van minimaal 2629 euro. Dat is een gigantisch bedrag, Apple wijst op de hoge resolutie van het scherm.

Om in meer prijsregio’s te voorzien blijven de iMacs van vorig jaar ook in het assortiment, de 21,5 inch-versie begint bij 1129 euro, voor de 27 inch-versie moet minimaal 1849 euro worden neergeteld.

Update
Prijzen waren bij publicatie van dit artikel nog niet beschikbaar, maar zijn nu toegevoegd.