2min

Het lijkt erop dat Apple nieuwe iMacs in ontwikkeling heeft die voorzien zullen worden van een 4K-schermresolutie. Op dit moment is er al een iMac verkrijgbaar van 27 inch met een 5K-schermresolutie, waarschijnlijk wordt de 4K-schermresolutie toegepast op kleinere modellen of het standaardmodel van 27 inch.

Apple heeft deze week nieuwe testversies beschikbaar gemaakt van iOS 9 en Mac OS X 10.11 El Capitan, met het uitbrengen van nieuwe versies duiken enthousiastelingen ook altijd in de software om te kijken of Apple nog dingen heeft toegevoegd die kunnen wijzen op een nieuw product. Een schermresolutie is een van die dingen en er wordt nu ondersteuning geboden voor een 4K-retinascherm. De vraag is welk apparaat deze resolutie gaat krijgen, waarbij een iMac voor de hand ligt.

Apple biedt op dit moment alleen iMacs aan met een 2K-schermresolutie of een 5K-schermresolutie (review). Verder zijn de iMacs verkrijgbaar met een schermformaat van 21,5 inch en 27 inch. Mogelijk krijgt de duurdere versie van het 21,5 inch model een 4K-schermresolutie, het kan echter ook zijn dat het standaardmodel van 27 inch wordt voorzien van een 4K-schermresolutie. De verkoopcijfers van het 5K-model zullen dan waarschijnlijk wel instorten, er gaan echter geruchten dat Apple zou werken aan een 8K-model, maar hiervoor is nog geen bewijs gevonden in de software.

Het voordeel van een hogere schermresolutie is dat het beeld veel scherper wordt. Apple kan met een 4K-schermresolutie de 21,5 inch iMac voorzien van een Retina-scherm, het zal dan waarschijnlijk kiezen voor 4096 x 2304 pixels.

Verder zou Apple werken aan een nieuwe aanraakgevoelige afstandsbediening, waarin behalve een infraroodsensor ook Bluetooth zit verwerkt, maar ook een speaker en microfoon om Siri aan te roepen.