2min

De geruchten over de Sony Xperia Z4-reeks beginnen al op gang te komen, terwijl de Xperia Z3-reeks pas onlangs is uitgebracht. Een snelle komst lijkt daarom ook voor de hand te liggen. Volgens nieuwe geruchten presenteert Sony de Xperia Z4-reeks tijdens de CES-beurs in Las Vegas.

De beurs vindt plaats tussen 6 en 9 januari van volgend jaar. Sony heeft voor de beurs ook een persconferentie ingepland, maar de inhoud daarvan is uiteraard nog onbekend. De kans bestaat dat tijdens deze conferentie de Xperia Z4-reeks uit de doeken wordt gedaan. Dat zou erg snel zijn: Sony presenteerde de Xperia Z3-reeks in september.

Met de Xperia Z4 gaat Sony weer meer naar de binnenkant van het toestel kijken, daar leken eerdere uitgelekte specificaties al op te wijzen. Waar de Xperia Z3 (review) intern nauwelijks verbeteringen bracht, moet dat nu weer wel het geval zijn. De Xperia Z4 wordt bijvoorbeeld voorzien van een Snapdragon 805-chipset en 4GB aan werkgeheugen.

Het scherm wordt ook weer een tikje groter en groeit van 5,2 naar 5,4 inch. De Full HD-resolutie (1080 x 1920 pixels) wordt opgekrikt naar Quad HD (1440 x 2560 pixels). De accucapaciteit wordt eveneens verhoogd, van 3100 naar 3420 mAh. Sony zou vasthouden aan de camera-resolutie van 20,7 megapixel maar de sensor kan wel meer licht opvangen en presteert zodoende beter in situaties met weinig licht. De camera op de voorkant gaat van 2,2 naar 4,9 megapixel en wordt voorzien van een groothoeklens.

Wat het ontwerp betreft wordt gemeld dat de Xperia Z4 kleinere bezels aan de boven- en onderkant van het scherm heeft, wat een welkome vooruitgang zou zijn. De hoeken van het toestel zouden bovendien wat ronder zijn.

Xperia Z4 Ultra

De nieuwe geruchten spreken opnieuw over de komst van de Xperia Z4, de opvolger van de Xperia Z Ultra (review) uit 2013. Dit toestel zou een scherm van 5,9 inch hebben, dat is een halve inch kleiner dan het scherm van de voorganger. De camera is met 16 megapixel wat minder goed dan bij de Xperia Z4 het geval is.

Over de eventuele komst van de Xperia Z4 Compact en Xperia Z4 Tablet wordt in de nieuwe geruchten niet gesproken.