1 min

In het derde kwartaal van 2014 heeft LG 16,8 miljoen smartphones weten te verkopen. Dat is een nieuw record voor het bedrijf. De goede prestatie zorgt ook mede voor een verdubbeling van de winst.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG zette in het tweede kwartaal van dit jaar een record van 14,5 miljoen verkochte smartphones neer, maar dat record heeft maar kort mogen staan. Daar zal LG echter niet al te rauwig om zijn, want een nieuw verkooprecord is natuurlijk goed nieuws.

Mede dankzij de goede verkoopcijfers van de smartphonedivisie kon LG ook een relatief grote winst noteren. Met een winst van omgerekend 353 miljoen euro was het afgelopen kwartaal het beste sinds vijf jaar en een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2013. De omzet steeg met 7,4 procent naar 11,4 miljard dollar.

Het is zeer opmerkelijk dat LG’s mobiele tak het zo goed doet. Concurrenten als Samsung en Sony zien hun inkomsten vanuit deze tak juist meer en meer verdampen, HTC heeft het al tijden niet makkelijk. LG schrijft het succes van de mobiele tak toe aan goede verkoopcijfers van de G- en L III-serie.