1 min

Motorola kondigde onlangs de Droid Turbo aan, maar deze is exclusief via de Amerikaanse telecomprovider Verizon te koop. Aan de hand van een uitnodiging voor een evenement in Brazilië lijkt het er echter op dat Motorola dit toestel wereldwijd wil verkopen.

De Spaanstalige uitnodiging voor een evenement op 5 november toont aan de rechterzijde de karakteristieken van de Droid Turbo, die momenteel alleen voor Verizon-klanten beschikbaar is. Dat het evenement in Brazilië plaatsvindt lijkt erop te duiden dat een internationale uitrol aanstaande is. Mogelijk is dit de invloed van Lenovo, dat Motorola van Google overneemt.

De Droid Turbo zal vermoedelijk onder een andere naam worden uitgebracht in andere werelddelen. Volgens het geruchtencircuit zal Motorola het toestel onder het Moto Maxx-label uitbrengen. Daarmee wordt het Maxx-label nieuw leven ingeblazen. Motorola gebruikte dit label in het verleden voor smartphones met een lange accuduur. Het Verizon-toestel beschikt over een accucapaciteit van 3900 mAh en daarmee lijkt de accuduur weinig te wensen over te laten, al moet dat in de praktijk natuurlijk nog blijken.

Verder beschikt de Droid Turbo over een Quad HD AMOLED-scherm van 5,2 inch, een Snapdragon 805-chipset en een 21 megapixel-camera.