Motorola heeft in Mexico een nieuwe variant van de Moto G gepresenteerd, de Moto G Turbo Edition. Het toestel is identiek aan de normale Moto G van dit jaar, maar de processor is vervangen door een veel krachtiger model en de prijs is iets omhoog gegaan. Wellicht dat Motorola hiermee het succes van de Moto G verder kan vergroten.

Motorola heeft de Qualcomm Snapdragon 410 die normaliter aanwezig is in dit toestel vervangen door een Qualcomm Snapdragon 615. Dat is een redelijk groot verschil want de Snapdragon 410 beschikt over vier rekenkernen met een kloksnelheid van 1,4 GHz terwijl de Snapdragon 615 maar liefst acht rekenkernen heeft met een kloksnelheid van 1,7 GHz. Ook is de GPU een flink stuk sneller in plaats van een Adreno 306 is er nu een Adreno 405 aanwezig.

De behuizing en de overige specificaties zijn verder identiek, het toestel beschikt nog steeds over een 5 inch scherm met een HD-resolutie (1280 x 720 pixels), 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagcapaciteit en een 13 megapixel camera. Van de normale Moto G zijn twee versies beschikbaar, een versie met 1GB werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit en een versie met 2GB en 16GB aan opslagcapaciteit. Beide modellen zijn in Nederland te verkrijgen, het 8GB-model vanaf 215 euro en het 16GB-model vanaf 239 euro.

De nieuwe Moto G Turbo Edition wordt vanaf 13 november in Mexico verkocht, of en wanneer het toestel in Nederland en België beschikbaar komt is nog niet duidelijk. Het toestel gaat daar 4699 pesos kosten, dat is omgerekend 261 euro. Waarmee het toestel opnieuw een goede prijs/prestatie verhouding weet neer te zetten.