2min

Er zijn foto’s opgedoken van een nieuwe nog niet aangekondigde Motorola-smartphone. Het zou gaan om de Moto Droid Turbo, een smartphone met echte high-end specificaties. Grote vraag is natuurlijk of Motorola een dergelijke smartphone ook met een scherpe prijs kan aanbieden.

Motorola maakt op dit moment voornamelijk smartphones waarbij de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is. De prijzen zijn over het algemeen erg scherp in verhouding tot de hardware die Motorola in de toestellen stopt. Of het bedrijf die lijn kan en gaat doortrekken in de Moto Droid Turbo waarvan nu foto’s zijn uitgelekt is afwachten.

De specificaties van de Moto Droid Turbo zijn in elk geval enorm high-end. Zo zou het toestel gaan beschikken over een 5,2 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarmee zou Motorola de smartphone hebben met het hoogste aantal pixels per inch. Aan de binnenkant zou Motorola hebben gekozen voor een Snapdragon 805-chip, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterzijde zou voorzien zijn van 20 megapixels, de camera aan de voorzijde is vooralsnog onbekend. Voorheen beschikte de Droid-smartphones van Motorola altijd over een extreem goede accuduur, of dat met dit model ook het geval zal zijn is onduidelijk.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat Verizon het toestel zal gaan voeren, waarschijnlijk exclusief in de Verenigde Staten. Of het toestel ook naar Europa komt is onduidelijk, de komende weken verschijnt in Nederland wel de Moto X (2014) editie. Dit is ook een high-end smartphone, maar qua specificaties wel iets minder dan deze Droid Turbo.