1 min

FreedomPop heeft vandaag bekendgemaakt dat het binnenkort in Nederland van start gaat met het aanbieden van zijn diensten in Nederland. Op dit moment wordt er een Benelux-team opgezet, dat de Nederlandse en Belgische markt moet gaan bedienen. FreedomPop biedt gratis belminuten, sms’jes en mobiel internet.

FreedomPop is een zogenaamde virtuele sim-only provider, wat betekent dat ze netwerkcapaciteit inkopen bij een telecomprovider met een bestaand netwerk. FreedomPop zal in Nederland en België gaan werken met KPN. Wat het aanbod in Nederland en België precies gaat worden is nog onduidelijk, maar het standaard abonnement wordt wel gratis. In de Verenigde Staten biedt de provider 200 belminuten, 500 sms-berichten en 500MB aan mobiele data. Gebruikers die meer willen verbruiken, kunnen bijbetalen via een app.

Het verdienmodel van FreedomPop is gebaseerd op het freemium-model: de basis is gratis, maar als je extra mogelijkheden of capaciteit wilt, moet je bijbetalen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de betalende gebruikers genoeg opleveren om ook de kosten van de gratis abonnementen te dekken. Daarnaast werkt het bedrijf ook met advertenties bij de gratis abonnementen. Hoe dit er precies uit ziet is onduidelijk, maar het zou gaan om hele beperkte advertenties die goed zijn voor een heel klein percentage van de omzet.

De bedoeling is dat FreedomPop uiteindelijk in heel Europa beschikbaar komt, op dit moment richt het bedrijf zich naast Nederland en België ook op Engeland, Oostenrijk en Spanje.