1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Microsoft heeft een speciale webversie ontwikkeld van Skype, hiermee is Skype volledig te gebruiken vanuit de browser, op dit moment gaat het nog om een test met een beperkt aantal gebruikers, maar in de toekomst zullen steeds meer gebruikers toegang krijgen tot de webversie.

De webversie werkt zoal je mag verwachten vanaf Skype.com en wordt geleidelijk voor steeds meer gebruikers beschikbaar. In welke snelheid Microsoft het precies gaat uitrollen is nog onduidelijk maar het praat over maanden. Via de webversie van Skype kunnen zowel tekst-, audio-, als videogesprekken worden gevoerd, net zoals in de desktopversie het geval is. Op dit moment is er nog wel één groot nadeel aan de webversie, gebruikers moeten een speciale plugin downloaden, waarschijnlijk voor de audio en videofeed. De bedoeling is dat deze plugin uiteindelijk overbodig wordt en Skype volledig vanuit de browser kan werken. Microsoft gaat gebruik maken van het WebRTC-protocol voor de communicatie wat door alle grote browsers wordt ondersteund, zodra die WebRTC volledig is toegepast kan de plugin de deur uit.

Skype for Web zoals het product heet, werkt vanuit Chrome, Firefox, Internet Explorer en Safari. Naast het grote nadeel van de plugin zijn er nog twee puntjes waar Microsoft nog aan werkt. De snelheid van de webversie bij het bellen is nog niet optimaal en de dienst verbruikt momenteel nog erg veel energie op Mac-computers.