1 min

De afgelopen weken beginnen de geruchten over de Sony Xperia Z4-reeks al aan te zwellen. Terwijl de Xperia Z3-reeks pas net op de markt is, mogen we ons al weer opmaken voor een opvolger. Afgelopen weekend verschenen mogelijk de eerste foto’s van de voorkant van de Xperia Z4.

Op verschillende foto’s zijn de voorkant van de Xperia Z3 (review) en de Xperia Z4 te zien. Eerder geruchten meldden dat de Xperia Z4 een Quad HD-scherm van 5,5 inch zou krijgen, maar afgaande op deze afbeeldingen zou het formaat rond de huidige 5,2 inch blijven steken. Dat betekent overigens niet dat de Full HD-resolutie van de Xperia Z3 ook behouden blijft.

Het frontje lijkt er ook te tonen dat de Xperia Z4 net als zijn voorganger wordt voorzien van dubbele speakers. Bij de Xperia Z3 zitten ze halverwege het scherm en de rand, bij de Xperia Z4 lijken de speakers meer richting de rand te verplaatsen, net als bij de Xperia Z2 (review). Ook wisselen de camera en omgevingssensoren van plek.

Naar verwachting zal de Xperia Z4-reeks begin januari tijdens de CES-beurs in Las Vegas worden gepresenteerd, of in maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Naast de reguliere Xperia Z4 worden ook de Xperia Z4 Compact, Xperia Z4 Ultra en Xperia Z4 Tablet verwacht.