1 min

Zoals verwacht heeft het Finse merk Jolla vandaag een nieuw product aangekondigd. Het betreft een tablet, welke voornamelijk gericht is op multitasking. Het is echter nog niet zeker dat de tablet ook op de markt komt, omdat het een crowdfundingproject betreft.

De Jolla Tablet draait op Sailfish OS 2.0, een Android-besturingssysteem dat het bedrijf zelf heeft ontwikkeld. De Tablet is voorzien van een scherm van 7,9 inch en toont 2048 bij 1536 pixels, bijvoorbeeld evenveel als de iPad mini 3 (review). Het rekenwerk wordt verricht door een quad-core processor van Intel, ook is er 2GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Met Sailfish OS en de Tablet richt Jolla zich op het teweegbrengen van een revolutie op het gebied van multitasking. Zelf is Jolla van mening dat de combinatie van hard- en software de beste multitasking-ervaring tot op heden biedt. Dat gebeurt dankzij gebaren en apps die in de achtergrond actief blijven. Zie de onderstaande video voor een duidelijker beeld.

Heb je interesse in de Jolla Tablet, dan kan je naar Indiegogo om een donatie te doen. De eerste 1000 deelnemers krijgen de tablet voor 189 dollar, de 1000 mensen die daarop volgen betalen 199 dollar. In totaal wil Jolla minimaal 380.000 dollar ophalen. Als dat lukt, zullen de eerste Jolla Tablets in het tweede kwartaal van 2014 verscheept worden. Met nog 21 dagen te gaan lijkt dat doel al in zicht: op het moment van schrijven gaat de teller al richting de 300.000 dollar.