2min

Microsoft heeft op een evenement voor bloggers in Duitsland enkele interessante statistieken bekendgemaakt. Zo staan er op dit moment 320.000 apps in de Windows Phone Store en zijn er 560.000 geregistreerde Windows Phone-ontwikkelaars. Microsoft maakte echter ook bekend dat het in de afgelopen drie jaar 50 miljoen Windows Phone-toestellen heeft geactiveerd.

Microsoft heeft weer een aantal statistieken vrijgegeven, waarmee het bedrijf erg transparant is hoe het mobiele platform presteert. Met 320.000 apps in de Windows Phone Store kunnen we stellen dat Windows Phone echt een volwassen mobiel platform is geworden (Windows Phone 8.1 review), voor Android en iOS liggen het aantal apps inmiddels boven de miljoen, maar laten we vooral niet vergeten dat er veel meer slechte dan goede apps gemaakt worden, voor welk platform dan ook.

Vrijwel alle belangrijke apps lijken inmiddels beschikbaar te zijn voor Windows Phone en daarmee heeft Microsoft eindelijk een goede basis om op voort te borduren. Daarnaast heeft het bedrijf 560.000 geregistreerde Windows Phone-ontwikkelaars, maar als we dat afzetten tegen het aantal apps komen we snel tot de conclusie dat het grootste gedeelte van die ontwikkelaars niet actief is.

Microsoft heeft ook bekendgemaakt dat er 50 miljoen Lumia-toestellen zijn geactiveerd in de afgelopen drie jaar, hoewel dat een hele hoop toestellen zijn, is het nog lang niet voldoende om echt door te breken op de smartphonemarkt. Daarvoor moet het bedrijf dat aantal minimaal per jaar activeren. Dat verklaart misschien ook waarom er in het afgelopen half jaar een zeer sterke Lumia line-up is gepresenteerd, waarvan enkele modellen zeer scherp geprijsd zijn.

De statistiek laat zien dat Microsoft weliswaar op weg is, maar dat de weg nog lang is om in de buurt te komen van bijvoorbeeld de derde plaats op de smartphonemarkt achter respectievelijk Samsung en Apple. Nu de Lumia-smartphones eigendom van Microsoft zijn en niet langer van Nokia, gaat het bedrijf ongetwijfeld meer gas geven op de mobiele telefoons.

Lees ook onze reviews van de Lumia 530, Lumia 630, Lumia 930, Lumia 1320 en Lumia 1520.