1 min

De website Sammobile heeft een video gepubliceerd waarin de Samsung Galaxy S5 is te zien met daarop Android 5.0 Lollipop geïnstalleerd inclusief de Touchwiz-skin van Samsung. De video is min of meer het bewijs dat Samsung al in een vergevorderd stadium is met het aanpassen van de eigen Touchwiz-omgeving voor Android 5.0 Lollipop.

In de video is te zien dat de Galaxy S5 (review) een stuk soepeler lijkt te draaien op Android 5.0 Lollipop dan op het huidige Android 4.4 KitKat. Er doken al eerder video’s op van de Galaxy S5 met Lollipop maar daarin was de telefoon nauwelijks bruikbaar en werkte de Touchwiz-skin van Samsung zeer slecht.

In deze nieuwe video werkt TouchWiz echter soepel en zijn er nog maar enkele bugs te vinden. Op basis van deze video zouden we haast denken dat Samsung al bijna klaar is en dat het verspreiden van de update op elk moment kan beginnen. Of dat ook het geval is, is moeilijk in te schatten, wel is het duidelijk dat het geen maanden meer gaat duren, het zou ons niet verbazen als Samsung nog dit jaar begint met het verspreiden van de update.

Samsung heeft het nieuwe Material Design niet volledig overboord gegooid maar in de video is wel duidelijk te zien dat de Touchwiz-stijl nog steeds sterk aanwezig is.