Samsung zal in december beginnen met de uitrol van de update naar Android 5.0 Lollipop voor de Galaxy S5. Dat melden bronnen van SamMobile.

Vooralsnog is Samsung de grote afwezige bij het bekendmaken van details over de uitrol van updates naar Android 5.0 Lollipop. Partijen zoals HTC, LG, Motorola en Sony hebben al (deels) duidelijk gemaakt welke toestellen in ieder geval een update naar Lollipop zullen krijgen, in sommige gevallen is ook een indicatie van wanneer de update komt gegeven.

Via onofficiële kanalen kwam SamMobile te weten dat Samsung in december zal beginnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de Galaxy S5 (review). In een eerdere video hebben we al gezien dat Samsung niet veel van Google’s Material Design heel laat en dat de eigen TouchWiz-skin weer zijn opwachting zal maken.

Als de uitrol van de update inderdaad in december start, kan het nog altijd weken of maanden duren voordat deze op alle Galaxy S5-exemplaren verschijnt. De uitrol verloop gefaseerd en van regio tot regio. Het is onduidelijk wat voor schema Samsung zal aanhouden.