Het Zuid-Koreaanse bedrijf is begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop naar de Galaxy S5. Het vlaggenschip is Samsung’s eerste toestel dat de update tot de beschikking krijgt. Vooralsnog is de uitrol alleen in Polen van start.

Samsung was vermoedelijk nog nooit zo snel met de uitrol van een nieuwe update van Android. Google gaf de uiteindelijke versie van het besturingssysteem op 4 november jongstleden vrij, een maand later begint Samsung dus al met de uitrol. Inmiddels heeft Google overigens al de eerste kleine update voor Lollipop uitgebracht. Momenteel wordt de update alleen aan Poolse exemplaren van de Galaxy S5 (review) aangeboden, maar de verwachting is dat andere landen al op korte termijn zullen volgen.

Met Android 5.0 Lollipop introduceert Google een nieuw ontwerp voor het mobiele besturingssysteem. Onder de naam Material Design heeft de zoekgigant het ontwerp van alle applicaties aangepast. Ook worden notificaties voortaan direct op het ontgrendelscherm getoond en starten apps sneller op dankzij het gebruik van ART, een alternatieve compiler.