1 min

Volgens Taiwanese bronnen zal de productie van de iPhone 5C medio 2015 gestaakt worden. De smartphone is tegen die tijd anderhalf jaar in de verkoop geweest en is op dit moment in de officiële verkoop de laatste iPhone zonder Touch ID-sensor.

Of de iPhone 5C (review) achteraf gezien nou als een succes beschouwd kan worden, is nog altijd de vraag. Apple maakt zelf niet per model bekend hoeveel exemplaren verkocht zijn en op die manier valt er dus niks over te zeggen. Dat de plastic iPhone geen vervolg heeft gekregen kan wel worden gezien als een indicatie dat de verwachtingen niet waargemaakt zijn.

Toch was Apple’s CEO Tim Cook best te spreken over de iPhone 5C, hij noemde het toestel eerder dit jaar nog "de aanjager van de stijgende verkoopcijfers van de iPhone". Uit onderzoek van Counterpoint Research bleek iets later ook dat de iPhone 5C medio 2014 wereldwijd bij de top vijf van bestverkochte toestellen hoorde.

Na anderhalf jaar lijkt het doel echter toch te vallen voor Apple’s plastic smartphone. Producenten Foxconn en Wistron zullen de productie van het toestel afbouwen en halverwege 2015 geheel stopzetten.