2min

Over het algemeen wordt de iPhone 5C beschouwd als een mislukt uitstapje van Apple. CEO Tim Cook laat het daar echter niet bij en gaf tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers aan dat het toestel er juist voor zorgt dat de iPhone-verkopen in de lift zitten.

Cook heeft meer inzicht in de verkoopcijfers van Apple-producten dan hetgeen naar buiten wordt gebracht door het Amerikaanse bedrijf. Apple maakte met de kwartaalcijfers enkel bekend dat er 35,2 miljoen iPhones zijn verkocht in het afgelopen kwartaal, maar hoeveel van elk model is verkocht laat het bedrijf niet weten.

De iPhone 5C (review) kan in absolute verkoopcijfers het succes van de iPhone 5S (review) niet evenaren, dat lijkt wel duidelijk. Maar dat betekent niet dat het toestel direct een flop is. Tim Cook stelde juist dat de iPhone 5C een belangrijke reden is voor de toegenomen verkoop van Apple’s smartphones.

De iPhone 5C verkocht in vergelijking met de cijfers van de iPhone 4S van een jaar geleden aanzienlijk beter. De groei is groter dan wat de iPhone 5S in vergelijking met de iPhone 5 laat zien, meldt Cook. Uit een recent onderzoek bleek al dat de iPhone 5C er niet zo slecht opstaat als vaak wordt vermoed.

Eerder moest Cook nog bekennen dat de iPhone 5C Apple’s verwachtingen niet kon inlossen, inmiddels lijken de verkopen dus aangetrokken. Cook gaf destijds aan dat de iPhone 5C vooral populair is onder mensen die overstappen vanaf Android of voor het eerst een smartphone kopen.

Ondanks het succes van de iPhone 5C is het onduidelijk of Apple nog een opvolger in petto heeft. Vooralsnog zijn er nauwelijks aanwijzingen voor de komst van een directe opvolger.