1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Mocht je overwegen om een OnePlus One te kopen, maar ben je misschien wat achterdochtig omdat er misschien al een opvolger aan zit te komen, dan kunnen we je gerust stellen: de opvolger komt pas over ongeveer een half jaar op de markt.

De OnePlus One (review) is gezien zijn combinatie van een lage prijs en hoogwaardige hardware misschien wel dé Android-smartphone van 2014. Het grote nadeel aan de smartphone is dat het lastig is om een exemplaar te bemachtigen, kopen kan in de regel namelijk alleen middels een uitnodiging.

In het tweede of derde kwartaal van 2015 zal de OnePlus One opgevolgd worden, zo maakt CEO Carl Pei bekend tijdens de lancering van de OnePlus One in India. Daarmee herhaalt Pei een belofte die al eerder door het ontwikkelteam werd gedaan in een Ask Me Anything-sessie op Reddit. Wat betreft de naamgeving houdt Pei het vooralsnog op het weinig verrassende OnePlus Two.

Wat voor specificaties deze OnePlus Two met zich mee zal brengen is nog onduidelijk. Naar verluidt zou de smartphone wat kleiner zijn dan zijn voorganger en meer aanpassingsmogelijkheden bieden, terwijl de prijs juist een stukje omhoog gaat. Pei gaf eerder wel aan dat OnePlus "verrassende" hardware in gedachten heeft.