2min

OnePlus heeft via Twitter bekendgemaakt dat ze op 1 juni opnieuw de markt gaan opschudden. Zelf noemen ze het de techindustrie maar aangezien op de foto die erbij is geplaatst een halve smartphone is te zien, gaan wij uit van de smartphonemarkt. Waarschijnlijk lanceert het bedrijf zijn tweede high-end smartphone met een zeer aantrekkelijk prijskaartje.

OnePlus heeft vorig jaar de OnePlus One (review) op de markt gebracht, een smartphone met high-end specificaties voor een midrange prijs. De OnePlus One beschikte op het moment dat het toestel werd gelanceerd over de laatste high-end specificaties. Het grote verschil was dat het prijskaartje niet tussen de 600 en 700 euro lag maar iets onder de 300 euro. Daarmee was de OnePlus One de beste smartphone voor het minste geld.

Het uitbrengen van een dergelijk toestel levert ook de nodige uitdagingen op, zo heeft OnePlus vrijwel geen marketingbudget en kan het niet samenwerken met winkels omdat er te weinig marge is voor twee partijen om nog wat te verdienen aan het toestel. Ook kan het bedrijf geen mega-order plaatsen en duizenden toestellen laten produceren en op voorraad nemen omdat dat een te groot risico is.

Dit heeft tot gevolg dat de productiecapaciteit beperkt is omdat ze steeds kleine oplages laten produceren en daarom werken ze met een uitnodigingssysteem. Je hebt een uitnodiging nodig om het toestel te kunnen kopen en die uitnodiging is ook nog eens beperkt geldig. Als je een uitnodiging ontvangt moet je beslissen of je het toestel wel of niet wilt bestellen, vervolgens begint het wachten op de levering van je nieuwe smartphone.

De levering is afhankelijk van de vraag naar het toestel en de beschikbare productiecapaciteit. In het begin moesten mensen weken wachten op hun bestelling.

Inmiddels is de tijd rijp voor een tweede OnePlus-smartphone, wat dit toestel gaat kosten is onbekend, evenals de specificaties, maar we gaan er vanuit dat de prijs iets boven de 300 euro zal liggen. Qua specificaties kunnen we alleen maar gokken, waarschijnlijk een Snapdragon 808 of Snapdragon 810-chip met 3GB aan werkgeheugen en 32 of 64GB aan opslagcapaciteit. Verder zal het scherm tussen de 5 en 5,5 inch inzitten met waarschijnlijk een Full HD-schermresolutie, als is een QHD-schermresolutie niet ondenkbaar.

Volgende week zal duidelijk worden wat OnePlus in petto heeft. Wat vast staat is dat je opnieuw een uitnodiging nodig hebt om het toestel te kunnen bestellen.