2min

OnePlus heeft zich voorgenomen om dit jaar twee nieuwe toestellen te introduceren. Naast een nieuwe vlaggenschip wil OnePlus ook een goedkopere smartphone uitbrengen die voor een grotere groep mensen interessant kan zijn. Het bedrijf hoopt zijn totale verkoop dit jaar te verhogen naar drie tot vijf miljoen exemplaren.

OnePlus wil dit jaar een opvolger uitbrengen voor de OnePlus One (review), daarnaast wil het een goedkoper toestel introduceren voor een groter publiek. Eerder doken er al geruchten op dat de opvolger van de OnePlus One een hoger prijskaartje zal krijgen, waarschijnlijk een bedrag tussen de 400 en 500 euro afhankelijk van de gekozen versie. OnePlus zou ook meer aanpassingsmogelijkheden willen bieden bij het nieuwe vlaggenschip.

Als het nieuwe vlaggenschip inderdaad duurder wordt dan biedt dit ook ruimte voor OnePlus om een goedkoper toestel in de markt te zetten, aan wat voor prijs we dan moeten denken is onduidelijk, evenals de specificaties van het toestel.

OnePlus zal ook dit jaar blijven werken met een uitnodigingssysteem om een toestel te mogen kopen. Op deze manier kunnen ze de vraag naar het toestel en de productie beter op elkaar afstemmen. Het bedrijf loopt dan geen risico dat het toestellen produceert die het niet verkocht krijgt en dat het met voorraden blijft zitten. Ook hoeft het geen consumenten teleur te stellen als de vraag ineens veel hoger is dan het aanbod.

OnePlus trapte vorig jaar af met de OnePlus One, dat toestel bood ongeveer dezelfde specificaties als de vlaggenschepen van vorig jaar maar voor de helft van de prijs. Doordat het bedrijf geen geld investeert in marketing en de retailketen uit het verkoopproces snijdt kan het toestellen voor minder geld verkopen. Het systeem met de uitnodigingen om een toestel te mogen kopen zorgde voor voldoende mond tot mond reclame om het toestel tot een succes te maken.