1 min

Freescale Semiconductor heeft een nieuwe chip ontwikkeld waarmee het draadloos opladen van apparaten driemaal zo snel kan verlopen als voorheen het geval was. Met de chip is een maximaal vermogen van 15 Watt mogelijk en daardoor ligt het opladen van tablets ook binnen handbereik.

Met Freescale’s nieuwe techniek wordt een maximaal vermogen van 15 Watt voor draadloos opladen mogelijk. Met zo’n vermogen wordt het ook mogelijk om tablets op te laden, deze apparaten hebben in vergelijking met smartphones doorgaans veel grotere accu’s.

Om volledig gebruik te maken van Freescale’s nieuwe technologie, moet je helaas upgraden: zowel de lader als het op te laden apparaat zoals een smartphone of tablet moeten van nieuwe chips worden voorzien. Het is waarschijnlijk wel mogelijk om met een lager vermogen op te laden via oudere apparaten.

Met deze nieuwe update komt de snelheid van draadloos laden op hetzelfde niveau als bedraad laden. Met Qualcomm’s Quick Charge 2.0-techniek is een maximaal vermogen van 14 Watt mogelijk. Freescale zal de eerste referentiemodellen van de nieuwe chips begin 2015 de deur uit doen, een paar maanden later kunnen we de eerste producten met deze chips verwachten.

Ook draadloos opladen voor laptops zit in de pijplijn, Dell is daar onder andere mee bezig.