1 min

Qualcomm heeft iets voor elkaar gekregen wat veel andere fabrikanten nog niet is gelukt. Het heeft een technologie ontwikkeld waarmee het mobiele apparaten met een metalen behuizing draadloos kan opladen. Aangezien metaal ook elektriciteit kan geleiden is het zeer lastig om daar doorheen een apparaat draadloos op te laden.

Qualcomm is erin geslaagd om apparaten met een metalen behuizing draadloos op te laden. Qualcomm gebruikt voor het opladen van de apparaten niet de Qi-standaard die veel gebruikt wordt om smartphones draadloos op te laden, deze is ongeschikt. In plaats daarvan gebruikt Qualcomm de eigen WiPower-technologie die gebaseerd is op de Rezence-standaard. De Rezence-standaard wordt gesteund door grote bedrijven als Intel, Qualcomm en Samsung.

De Recenze-standaard maakt gebruik van magnetische resonantie op 6,78 MHz, Dit zorgt ervoor dat andere metalen objecten zoals sleutels of paperclips het laadproces niet kunnen verstoren. Op het laadoppervlak kunnen dus ook gewoon andere objecten worden gelegd wat bijvoorbeeld mogelijkheden biedt om de technologie toe te passen in tafels of bureaus.

Volgens Qualcomm kunnen apparaten tot 22 Watt worden opgeladen met een metalen behuizing. Daarmee ligt de laadsnelheid een stukje hoger dan bij vergelijkbare draadloze laadtechnieken. De Recenze-standaard biedt inmiddels al ondersteuning voor het opladen tot 50 Watt. Hierdoor kunnen er dus ook meerdere toestellen tegelijk worden opgeladen.