1 min

Tags in dit artikel

,

Hoewel de technologie die het mogelijk maakt om smartphones draadloos op te laden al enige tijd aanwezig is, staat de ontwikkeling ervan nog in de kinderschoenen. Het Japanse technologiebedrijf Sony werkt volgens geruchten aan een techniek waarbij het draadloos opladen tweemaal zo snel zal moeten verlopen.

Naar verluidt werkt Sony aan een techniek die ervoor zorgt dat het draadloos opladen veel sneller plaats kan vinden dan momenteel het geval is. Deze techniek zal mogelijk worden toegepast in de nieuwe Sony Xperia-smartphones, die naar verwachting eind volgend jaar gepresenteerd worden. Waar momenteel het draadloos opladen zo’n twee uur in beslag neemt, zal Sony deze tijd willen halveren tot maximaal één uur.

De nieuwe techniek achter het snellere draadloze opladen zal slechts een vermogen vereisen van tien tot vijftien watt, maar zal toch twee keer zo snel werken als de huidige generatie draadloze opladers. Het grootste probleem van het sneller opladen was de extreme temperatuur die hiermee gepaard ging. Sony heeft in samenwerking met het Japanse technologiebedrijf Rohm gewerkt aan de nieuwe snellere methode van draadloos opladen. Hierbij heeft Rohm de chips ontwikkeld, die ervoor zorgen dat de smartphone tijdens het draadloze opladen niet oververhit raakt.

Volgens geruchten zou ook Samsung werken aan een verbeterde manier van draadloos opladen. Hierbij zou het draadloos opladen over een relatief lange afstand mogelijk worden.