2min Devices

LG komt met draadloze lader met vermogen van 15 watt

LG komt met draadloze lader met vermogen van 15 watt

Smartphones van LG, Samsung en een aantal Google Nexus-toestellen worden van tijd tot tijd voorzien van de mogelijkheid om ze draadloos op te laden. De technologie is echter nog niet helemaal doorgebroken, omdat er twee breed beschikbare standaarden zijn en de toestellen die draadloos laden soms duurder zijn dan de reguliere variant. LG hoopt daar nu verandering in te brengen.

Het bedrijf komt namelijk met een draadloze lader die de Qi-standaard ondersteunt. Dat lijkt op de markt de favoriet geworden te zijn van fabrikanten, waardoor het makkelijker is voor LG om daar iets mee te ontwikkelen. De nieuwe draadloze lader heeft een vermogen van 15 watt en zou een compleet lege smartphone in een half uur tijd van vijftig procent batterij voorzien.

Daarmee behaalt LG, dat de lader onder dochteronderneming LG Innotek uitbrengt, een veel beter resultaat dan de meeste andere draadloze laders op de markt. Het opladen van smartphones met draadloze laders die op dit moment op de markt zijn, gaat namelijk vaak minder snel dan bekabeld opladen. Gewoonlijk zijn de laders bijvoorbeeld voorzien van 5 watt en is zijn ze vooral geschikt om smartphones gedurende de nacht op te laden.

Wellicht dat LG met zijn draadloze lader bij de nieuwe smartphones nu meer in gaat zetten op snel draadloos laden. De verwachting is bijvoorbeeld dat deze functionaliteit terug te vinden valt bij de aankomende LG G6 smartphone.