2min

Tags in dit artikel

,

Jaarlijks maakt Google’s videosite YouTube bekend welke video’s het meest bekeken, besproken en gewaardeerd zijn. Dit jaar treffen we onder andere een hond met een spinnenpak en een buigende iPhone 6 Plus terug in de lijst. Muziekvideo’s worden in een aparte lijst behandeld omdat deze veruit dominant zijn.

De video van de hond Chica, inclusief een origineel en angstaanjagend spinnenpak is dit jaar maar liefst 113 miljoen keer bekeken door YouTube-gebruikers. Daarmee is het de meest bekeken video van dit jaar. Een advertentie van Nike met de voetballers Christiano Ronaldo en Neymar eindigde op de tweede plaats met 99 miljoen vertoningen.

De derde plaats is voor een viral waarbij 20 vreemdelingen elkaar direct bij de eerste ontmoeting zoenen, met 94 miljoen vertoningen. Althans, dat was de indruk die de makers wilden wekken, uiteindelijk bleek de video een advertentie voor een kledingmerk en de deelnemers waren acteurs.

Op de vijfde plaats vinden we Apple’s iPhone 6 Plus (review), welke in een video verbogen werd. Deze video is op technologiesites uitgebreid behandeld en ook Apple maakte zich er druk om. Het Amerikaanse bedrijf nodigde verschillende journalisten uit om te bekijken hoe de duurzaamheid van toestellen werd getest. Consumer Reports concludeerde uit een eigen onderzoek dat het risico op verbuiging werd overdreven. Dat de video veel bekijks trok is echter wel duidelijk.

YouTube heeft ook de populairste muziekvideo’s op een rijtje gezet, Dark Horse van Katy Perry ging ervandoor met de hoogste notering. De muziekvideo werd 715 miljoen keer bekeken, veel mensen gebruiken YouTube voor het afspelen van muziek.

Wil je de volledige top 10 bekijken, ga dan naar YouTube’s blogbericht.