1 min

Deze week heeft Microsoft een nieuwe versie van de Gestures Beta-app uitgebracht, waarmee Lumia-gebruikers extra gebaren aan hun toestel kunnen toevoegen. Zo kan een inkomend telefoongesprek direct worden opgenomen door de telefoon naar het oor te brengen.

De Gestures Beta-app is enkel bruikbaar op Lumia-toestellen van Microsoft en Nokia. Dankzij de applicatie kunnen Windows Phones op een aantal nieuwe manieren worden gebruikt, zoals de beschreven methode om een telefoongesprek op te nemen. In de app zijn de verschillende bewegingen afzonderlijk aan en uit te zetten.

Leg je het toestel tijdens een telefoongesprek met het scherm naar boven op bijvoorbeeld een tafel, dan wordt de handsfree-functie ingeschakeld. Door de telefoon vervolgens met het scherm naar beneden te leggen, wordt je eigen geluid gedempt. Je kan een binnenkomend gesprek ook negeren door de telefoon met het scherm naar beneden weg te leggen.

De Lumia 535, Lumia 630 en Lumia 635 kunnen slechts een deel van de gebaren gebruiken. Gestuurden Beta is gratis te downloaden vanuit de Windows Store.