1 min Devices

Microsoft verwijdert officieuze Snapchat-apps uit Windows Store

Windows Phone-gebruikers die Snapchat willen gebruiken komen telkens weer voor problemen te staan. Er is geen officiële app beschikbaar en Microsoft heeft nu besloten om apps van derden uit het assortiment te halen. Het verzoek hiertoe is waarschijnlijk afkomstig van Snapchat zelf.

Microsoft’s mobiele platform Windows Phone heeft nog altijd een probleem met het aanbod van applicaties, hoewel het euvel wel steeds kleiner wordt. Maar nu even niet, want alle Snapchat-apps zijn uit de Windows Store verwijderd en er is geen officieel alternatief.

Het verwijderen van de apps heeft waarschijnlijk een logische reden. Snapchat is gebouwd rondom een belofte om in alle veiligheid gewaagde foto’s met anderen te delen. Via een onofficiële API is het voor ontwikkelaars ook mogelijk om een app of dienst te ontwikkelen die daarop aansluit, maar de geheimhouding is dan niet meer per definitie aanwezig. Daardoor wordt de unieke waarde van de dienst ernstig omlaag gehaald. Snapchat zou bovendien de API hebben uitgeschakeld.

Vooralsnog heeft Snapchat niet publiekelijk aangegeven dat er een officiële app voor Windows Phone komt. Eigenaars van een Windows Phone vallen daarmee op dit moment geheel buiten de boot.

Bron:Neowin