2min

Tags in dit artikel

, ,

Telecomprovider T-Mobile zal volgend jaar nieuwe abonnementen introduceren, waarbij de gebruiker maandelijks wijzigingen kan doorvoeren. Doordat het Stel Samen & Stel Bij-abonnement flexibel is, zal een eventueel toestel niet via de abonnementskosten worden betaald.

De nieuwe Stel Samen & Stel Bij-abonnementen stellen T-Mobile’s klanten in staat om maandelijks hun belminuten, sms-berichten en datalimiet omhoog of omlaag aan te passen, of indien nodig zelfs geheel uit te schakelen. Het is op dit moment nog onduidelijk in wat voor stappen de bundels zijn aan te passen. Ook moeten we nog afwachten wanneer de abonnementen worden geïntroduceerd, maar dat zal in ieder geval in het begin van 2015 gebeuren.

"Het is hoog tijd voor nog meer vrijheid en transparantie voor onze klanten. Niet alleen vooraf, maar ook tijdens de looptijd van je contract. Dat kan vanaf volgend jaar bij T-Mobile. Als enige operator bieden we al deze nieuwe keuzevrijheden in 1 nieuw abonnement tegelijk aan. En begin volgend jaar maken we wederom een einde aan een telecomconventie," zegt T-Mobile’s CEO Mark Klein.

Normaliter is het abonnement niet zomaar aan te passen, omdat de kosten voor een meegeleverd toestel gefinancierd worden met de maandelijkse kosten. Klanten zouden met het nieuwe abonnement in theorie een telefoon kunnen halen en vervolgens alle bundels uit kunnen schakelen en niks meer betalen.

Maar dat laat T-Mobile natuurlijk niet gebeuren; klanten kunnen kiezen om in één keer een vergoeding te betalen, of dat over 12 of 24 maanden uit te smeren. Ook een combinatie van de opties is mogelijk.

Alle abonnee’s met Stel Samen & Stel Bij worden aangesloten op het 4GMAX-netwerk van T-Mobile, waarbij zij een maximale datasnelheid van 120 Mbps krijgen.