1 min

De G Flex 2 is al voor de persconferentie van LG zo goed als geheel uitgelekt. Gizmodo heeft het apparaat al aan de kaak gevoeld en publiceerde details over de gebogen smartphone.

In vergelijking met de originele G Flex wordt de G Flex 2 een stukje kleiner en gaat het scherm erop vooruit. De originele G Flex had namelijk een schermgrootte van 6 inch en daarop werden 720 bij 1280 pixels getoond. Bij de G Flex 2 bedraagt de schermgrootte 5,5 inch en de resolutie 1080 bij 1920 pixels. De pixeldichtheid gaat daardoor van een schamele 245 naar 401 pixels per inch.

Het meest opmerkelijke aan de G Flex 2 is net als bij de voorganger dat de behuizing gebogen is. Ook is de achterkant voorzien van een coating die krasjes kan herstellen. In vergelijking met de originele G Flex zou deze coating verbeterd zijn en klassen sneller genezen.

De G Flex 2 is daarnaast ook aanzienlijk krachtiger en is nu voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810-chipset. Ook Android 5.0 Lollipop (review) is van de partij. Het is nog onduidelijk wat de camera’s voor resolutie hebben, wel zou de achterste camera van twee flitsers voorzien zijn.

LG heeft later vandaag een persconferentie georganiseerd, waarbij de G Flex 2 ongetwijfeld zal worden getoond. Dan weten we wellicht ook meer over de beschikbaarheid en prijs van het toestel.