2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Het Chinese bedrijf TCL heeft de merknaam Palm in handen gekregen en is ook van plan om daar gebruik van te maken. TCL is als bedrijf verantwoordelijk voor de Alcatel OneTouch-smartphones en is ook een grote speler op de TV-markt.

Rond 2005, toen Android en de iPhone alleen nog in de tekenkamer bestonden, was Palm één van de toonaangevende fabrikanten van PDA’s en smartphones. Sinds de oprichting in 1992 was Palm al meermaals van eigenaar verwisseld, US Robotics en 3Com zijn daar voorbeelden van. Vanaf 2000 was Palm weer zelfstandig en ging het de beurs op.

In 2003 splitste Palm op en in 2010 nam HP het gedeelte dat zich richtte op de ontwikkeling van PDA’s en smartphones over. Dat werd echter geen succes en Palm raakte in de vergetelheid. De patenten werden door HP in delen verkocht en het destijds zeer innovatieve WebOS behoort nu toe aan LG.

Inmiddels is de merknaam Palm, zoals vorige week al beweerd werd, in handen van TCL beland. Dat bedrijf wil de merknaam graag een nieuwe kans geven. Daarom is TCL op zoek naar ideeën vanuit de mensen die nog altijd enthousiast worden van de herinneringen aan Palm. Het is de bedoeling dat Palm zijn originele imago als bedrijf uit Silicon Valley terugkrijgt en zich in Verenigde Staten zal vestigen, maar desondanks is er natuurlijk nog nauwelijks iets over van hetgeen wat Palm ooit was.

TCL gaat dus een moeilijke uitdaging aan en zal bovendien de aandacht over twee merken moeten verdelen. De toekomst zal uitwijzen of het bedrijf erin weet te slagen om Palm weer wat van de originele glans terug te geven. Het is nog onbekend wanneer we de eerste producten op de markt mogen verwachten.