Op de CES in Las Vegas heeft LG een smartphone met een dubbel gebogen scherm getoond. Het gaat om een concept en LG is dus niet van plan om dit specifieke model op de markt te brengen.

Samsung stal vorig jaar tijdens de IFA in september de show door de Galaxy Note Edge te tonen. Het gaat hierbij om een smartphone met een gebogen scherm dat op één van de zijkanten doorloopt. Tijdens de CES die nu plaatsvindt slaat LG terug door een smartphone te tonen waarbij het scherm over zowel de linker- als rechterzijde gebogen is. Eerder toonde LG ook de G Flex2 met gebogen scherm, dit toestel komt wel in de winkelschappen.

Het gaat in LG’s geval echter wel om een concept, dat in deze specifieke uitvoering niet in de winkelschappen zal belanden. De smartphone beschikt over een scherm van 6 inch, de schermresolutie met 720 bij 1280 pixels niet om over naar huis te schrijven.

Het is natuurlijk al moeilijk genoeg om een smartphone met zo’n groot scherm te besturen met één hand, maar bij deze LG-telefoon heb je ook nog het probleem dat je met je handpalm op de zijkant van het scherm drukt als je iets aan wilt tikken. Maar het betreft hier natuurlijk niet voor niks een concept.