DisplayLink heeft een dockingstation ontwikkeld waarmee het mogelijk is om 5K-schermen aan te sluiten op computers en laptops die standaard geen ondersteuning bieden voor deze hoge schermresolutie. Het enige wat het systeem in kwestie nodig heeft is een USB 3.0-poort.

DisplayLink toonde op de CES een demonstatie met een Microsoft Surface Pro 3 (review), een Dell UltraSharp 5K-monitor met een schermresolutie van 5120 x 2880 pixels en een DisplayLink dockingstation. De Surface Pro 3 werd aangesloten op het dockinstation via een USB 3.0-kabel en de monitor werd aangesloten op het dockingstation.

Het DisplayLink dockingstation beschikt over een chip die het mogelijk maakt om het videosignaal van de Surface Pro 3 in een 5K-resolutie op de monitor te toveren. Standaard biedt de Surface Pro 3 geen ondersteuning voor dergelijke hoge resoluties, maar met dit nieuwe product van DisplayLink behoort het ineens wel tot de mogelijkheden. Dit biedt vooral mogelijkheden voor mensen die veel met foto’s en video’s werken maar ook mobiel willen kunnen werken. Zij kunnen nu hun laptops uitbreiden met een dergelijk scherm.

Wanneer het dockingstation op de markt komt is vooralsnog niet duidelijk, de chip zal zijn weg waarschijnlijk ook naar producten van derden gaan vinden.